Šokoladiniai triufeliai: istorija, receptas ir „Leonidas“ paslaptis

Iš kur atsirado šokoladiniai triufeliai?

Šokoladinis triufelis - vienas ikoniškiausių gurmaniško šokolado kūrinių. Jo istorija prasidėjo Šambery mieste (Prancūzija), 1895 m. gruodį, kai konditeris Louis Dufour prieš pat Kalėdas susidūrė su problema - jam pritrūko šokolado. Užuot kreipęsis į konkurentus, jis nusprendė sukurti naują receptą.

Jis sumaišė šviežią grietinėlę, vanilę ir kakavos miltelius, šį mišinį pamirkė tirpintame šokolade ir apvoliavo kakavoje. Rezultatas - mažas, apvalus skanėstas, savo forma ir spalva primenantis prabangų juodąjį triufelio grybą (trumą), todėl saldainis pavadintas „triufeliu“.

Nuo tada triufeliai tapo tikru prabangos, kūrybiškumo ir rafinuotumo simboliu tiek Prancūzijos, tiek Belgijos šokolado meistrų pasaulyje.

Kaip pasigaminti šokoladinius triufelius namuose su vaikais?

Naminių šokoladinių triufelių gamyba - puiki veikla šeimai ir smagi edukacija vaikams. Štai lengvas receptas, įkvėptas L. Dufour originalo:

Ingredientai (200 g juodojo arba pieniško šokolado):

  • 150 ml skystos šviežios grietinėlės

  • 1 pakelis vanilinio cukraus

Gaminimas:

  1. Sulaužykite šokoladą į gabalėlius ir sudėkite į dubenį.

  2. Pakaitinkite grietinėlę su cukrumi, užpilkite ant šokolado.

  3. Palikite 1 minutę, tada išmaišykite iki vientisos masės.

  4. Uždenkite kepimo popieriumi ir palikite šaldytuve 24 val. sustingti.

  5. Kitą dieną iš gautos ganache masės formuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite juos kartoko kakavos milteliuose, cukraus pudroje, riešutų gabalėliuose, karamelizuotuose sausainiuose arba speculoos trupiniuose.

Rezultatas - burnoje tirpstantys, belgiško stiliaus šokoladiniai triufeliai, kuriuos pamėgs visa šeima.

Kodėl verta rinktis „Leonidas“ šokoladinius triufelius?

Nors naminiai triufeliai yra gardūs, „Leonidas“ belgų šokoladiniai triufeliai – tai aukščiausios kokybės meistrų kūrinys. Jau daugiau nei šimtmetį mūsų šokolado meistrai kuria saldainius pagal autentiškas belgiškas tradicijas.

„Leonidas“ siūlo platų triufelių skonių pasirinkimą:

  • Tamsusis šokoladinis triufelis - intensyvus ir sodrus.

  • Pieniškas triufelis - švelnus ir kreminis.

  • Šampaninis triufelis - prabangus šventės akcentas.

  • Speculoos triufelis - su garsiausiu Belgijos prieskoniu - Speculoos sausainiu.

Visi „Leonidas“ triufeliai gaminami tik iš 100% kakavos sviesto, be palmių aliejaus, naudojant kruopščiai atrinktus ingredientus iš atsakingų ir tvarių tiekėjų.

Kur įsigyti „Leonidas“ triufelių Lietuvoje?

Jeigu ieškote, kur nusipirkti geriausių belgiškų triufelių, užsukite į artimiausią „Leonidas parduotuvę Vilniuje, Pilies g. 4, arba užsisakykite internetu per mūsų e-parduotuvę.

„Leonidas“ triufeliai – tai tobula dovana, šventės akcentas ar tiesiog saldi akimirka sau.